התכניות מאושרות והמשקיעים סקרנים: האם פארק ההייטק באשדוד עתיד להיות מתחם העסקים הבא של ישראל?
התכניות כבר אושרו: 133 דונם של חולות יהפכו בקרוב לפארק ענק של מסחר ותעסוקה. תפיסת חיים מודרנית וחדשנית מבקשת לחבר בין מגורים, פנאי ותעסוקה במרכז חיים אחד. ייתכן ונרקם כאן עמק הסיליקון של השפלה והדרום? והאם מתחבאת כאן הזדמנות השקעה של אחת לעשור? התחזיות חיוביות במיוחד
*התמונה להמחשה בלבד
התכנון החדש שהוגש ע״י עיריית אשדוד לשולחן הוועדה המחוזית הוא צעד אחד נוסף לקראת הקמת מרכז העסקים הגדול ביותר בדרום, עליו חתומים ראש העיר יחיאל לסרי וסגנו אלי נכט. במקום אזור מנומנם של תעסוקה ומשרדים כפי שתוכנן במקור, כעת מבקשים השניים להכריז על פארק הייטק מהגדולים שנראו כאן בישראל, כזה שיביא לאזור הדרום משב רוח רענן של טכנולוגיה ויזמות.
פארק ההייטק החדש צפוי להפוך למוקד עסקים, בילוי ופנאי ויציע הזדמנויות חדשות לחברות הייטק, ביו-טק ומקצועות חופשיים, לצד בנייני מגורים, מרכזי תעסוקה ומקומות בילוי ופנאי עבור עשרות אלפי המבקרים שיפקדו אותו מדי יום. הפארק נמצא במיקום אסטרטגי בעיר, בכניסה הדרומית (כביש 4), מרחק של מספר דקות הליכה מתחנת הרכבת "עד-הלום", מול מרכז הקניות ביג-פאשן והסינמה-סיטי. מערכת ההסעות החדשנית RE-WAY כבר פועלת בעיר ותחבר בהמשך בין הפארק למרבית השכונות באזור.
מתכנון לביצוע – מניחים עתודות בשטח
התכניות להקמת הפארק כבר אושרו וכעת תכנית חדשה נמצאת בשלבי תכנון מתקדמים להעצמת זכויות, בה תינתן אפשרות לתוספת של מגורים והגדלה משמעותית של אחוזי הבנייה. לצד הרחבה של הזכויות, מתייחסת התכנית החדשה גם לסטנדרטים גבוהים של תכנון ובנייה המיישרים קו עם אלו של אזורי התעסוקה המתקדמים בארץ ובעולם, ועידוד היזמים להגיש את התכניות במהירות מבלי להתמהמה.
מטרתה של התכנית החדשה היא להפוך את אשדוד למרכז תעסוקה חדשני, כזה המנפץ את המוסכמות השמרניות ומביא בשורה חדשה לאזור הדרום כולו. הבניה במתחם כבר החלה.
הצטרפו להשקעה בפרויקט
יחידת קרקע בפארק ההייטק - אשדוד
מציאות חדשה לתושבי הדרום והשפלה
הקמה של מוקד עסקי ומרכז חיים בסדר גודל כמו של פארק ההייטק מצריכה מהלכי ענק עירוניים ותמיכה של חברות מנוסות בבנייה ובשיווק. באגף התעשייה של אשדוד כבר החלו המגעים עם היזמים הגדולים במשק, בעלי ניסיון בהקמה של פארקים ענקיים. המהלך האסטרטגי הזה קידם את התכנית המקורית מתכנית סטנדרטית לפרויקט ענק, כזה העומד בסטנדרטים בינלאומיים אליהם מכוון מגזר ההייטק הישראלי.
הפארק יציע לתושבי העיר והסביבה אלפי מקומות עבודה חדשים. הזדמנויות עסקיות חדשות ייפתחו בפני עשרות אלפי תושבים, כאשר לפי ההערכות צפויים להגיע למתחם כ-20,000 עובדים מדי יום ועוד אלפי מבקרים.
מטרופולין התעסוקה החדש ייתן מענה גם לאתגר כוח האדם עמו מתמודדות חברות ההייטק בדרום, המתקשות לגייס עובדים בשל מיקומן הגיאוגרפי. המתחם החדשני יאפשר לכ-18 אלף תושבים באזור העוסקים בהייטק וכ-40 אלף תושבים היוצאים מהעיר מדי יום כדי לעבוד באזור תל אביב וגוש דן, להעביר את מקום העבודה שלהם לאשדוד מבלי להצטרך להצפין למרכז הארץ.
קבוצת דוידסון תחזיק שטחים במתחם
לשורת היזמים המובילים שרכשו מגרשים בפרויקט, מצטרפת קבוצת דוידסון, המנוסה בהקמת פרויקטים לתעסוקה ומגורים, שתחזיק שטחים במתחם ותקדם את התכנית להשבחת הזכויות. עם הגדלת הזכויות, ייהנו המשקיעים בפרויקט מעליית ערך מבטיחה במיוחד ופוטנציאל הכפלה של ההון העצמי שלהם בתוך כשנתיים בלבד, בכפוף לאישור תב"ע להגדלת הזכויות ותוספת מגורים.
איך עובדת העסקה?
קונים היום זכות בקרקע, בפרויקט דוידסון TECH-PARK, מגרש בכניסה הראשית של הפארק עם תב"ע מאושרת. הזכות משקפת 25 מ"ר זכויות בנייה (זכויות זמינות לבנייה) ב-250,000 ₪. במתחם צפויה העצמה של פי 3 ויותר, כולל תוספת מגורים. במצב כזה, לאחר כשנתיים לאישור התב"ע, העצמת הזכויות תביא את הזכות הנרכשת לשווי של למעלה מ-750 אלף ₪ - כלומר רווח צפוי של למעלה מ-500 אלף ₪ בתוך תקופה קצרה מאוד.
בקבוצת דוידסון מסבירים: "בתקופה זו בה ניתן לקבל ריבית בפיקדונות בבנק, אין רווח באמת כי הריבית נשחקת מול האינפלציה. בפרויקט פארק-טק אשדוד יצרנו מתווה של עסקה עם ערך אמיתי למשקיע - מצד אחד, הכניסה להשקעה היא עם הון עצמי נמוך ולכן ללא נטל מימוני, ומצד שני עם פוטנציאל לתשואה גבוהה בזמן קצר. למעשה, לא חייבים לחכות לאישור התב"ע וכבר בזמן הקרוב נראה עליית מחירים עם התקדמות תכנון והקמת המתחם, אשר הבנייה בו כבר החלה".
קבוצת דוידסון, דור שלישי בנדל"ן, יוזמת ומקימה פרויקטים למגורים, תעסוקה ומסחר ברחבי הארץ. הקבוצה פעילה בהיקף של כ-3,000 דירות וכ-100,000 מ"ר למשרדים ומסחר. בין היתר, הקימה דוידסון את 'מגדלי קראוזה' בחולון, מגדל פארק הים בבת ים, מתחמי מגורים, מסחר ותעסוקה במודיעין, ופרויקטים נוספים בפ"ת, תל אביב, טבריה, ראשון לציון, לוד ועוד.